Havaji – Maui- završetak

“Krater Haleakala najveći je ugašeni krater vulkana na svijetu. Ime Haleakala u prijevodu znači “Kuća sunca”. Na putu do vrha kratera, pred nama je još jedna vijugava vožnja, ovog puta još i uzbrdo. Put drži svjetski rekord odnosa promjene nadmorske visine (sa razine mora do 3055m) i duljine puta (oko 60km)…” Haleakala je i nacionalni park.

Zalazak sunca uvijek privlači majstore fotografije, ali snimiti tako nešto iznad kratera vulkana je neponovljiv doživljaj. Voziti se zavojitim putem do kratera vulkana kako biste se popeli na sami vrh i doživjeli pogled u unutrašnjost – podsjeća vas kao da ste došli na Mjesec. Nema vegetacije, samo cvijet silver sword. Kad pokušaš uslikati cvijet, odmah te opomenu zaštitari. Šta bi tek bilo da ga je Ehli ubrala?

Opisat će nam i jednu od najpoznatiji wind surfing plaža na svijetu Ho’okipa Beach.

Haleakala Crater
Haleakala Crater

Znate li da se svinjetina može pripremiti ispod zemlje umotana u lišće banana? To je tradicionalno jelo na fešti Luaua, koja se održava na otoku. Osim hula showa, tu je i gutač vatre koji baca noževe. Super efekt u noći kad nema drugog svjetla.

I za kraj Lahaina, najautentičniji gradić na otoku. Bacanje leia od svježih orhideja je znak da se želite vratiti ponovo na isto mjesto.

Detalje i nezaboravne slike možete vidjeti u posljednjem nastavku Ehlinog putopisa

PUTOPIS HAVAJI- Maui – 3. dio

Please follow and like us:

1 thought on “Havaji – Maui- završetak”

  1. Sljedeća investicija – kupovina zooma za foto-aparat! Više te rangeri neće opominjati kako se približavaš zaštićenim vrstama.
    Ovaj endemski cvijet izgleda nestvarno, tako je kontrast okolini – vulkanskom pepelu! U pravom smislu “izrastao iz pepela”.

Comments are closed.

Scroll to Top