Skulpture doktora u ucionici

Bologno, oprosti

“Negdje na pola puta između Jadranskog i Ligurskog mora, smještena uz važne prometne pravce, svoju poziciju zauzela je Bologna. Na pomen njenog imena svi pomalo ustuknemo, jer nas odmah asocira na Univerzitet, na profesore i veliku koncentraciju učenih ljudi koji se tamo kreću, obrazuju i kroje sudbinu mnogih sadašnjih i budućih studenata, a time i stvaraju svijet u kojem živimo. Sve u tom gradu odiše posebnim ozračjem, pa smo se i mi, turisti, osjećali nekako posebno, dijelom tog učenog svijeta. Čak je i uobičajeni žamor naše grupe ovdje bio puno tiši, sami smo osjetili da naša vika ovdje nije prikladna…”

Slavica nas je počastila još jednim putopisom iz Italije, Bolognom. Pročitajte nastavak–> Bologna

Please follow and like us:

11 thoughts on “Bologno, oprosti”

  1. Je li moguće da ti se neki grad u Italiji nije svidio ;-)Uživala sam u tvom realnom pisanju. Iako si imala svojih “djetinjih elemenata”, ovo mi je veoma stvaran opis viđenog. Čini mi se da je još Budimpešta tako realno “završila”? Ispravi me, ako griješim.

    1. I meni je čudno da mi se neki grad u prelijepoj Italiji nije svidio. Nekad to bude sklop okolnosti, ali nije nam uvijek sve ni po ukusu.
      Budimpešta je nešto sasvim drugo. To je prekrasan grad, u kom su mi se, istina, dogodile neke neugodnosti, ali već odavno se nadam kako ćemo imati šansu za ‘popravni’. Tu šansu još uvijek čekam…

    1. Možda vam se učinila neprivlačna činjenica da je Apolon bog medicine, a to nas pomalo straši.
      Ali to je ujedno i bog muške ljepote, što, priznat ćete kad malo bolje pogledate, izgleda vrlo privlačno 😉

  2. Upravo tako. Često nam detalji poprave stvar, pa i kad nešto ne izgleda privlačno na prvi pogled. Ne trebamo uvijek vjerovati prvom dojmu.

      1. Dobra ideja! Barem ti znaš da sam sklona uvijek malo izfilozofirati svaku životnu situaciju, pa eto i razgled grada 😉
        Poanta je, ipak, da mi nijedna viđena destinacija ne smije ostati u lošem sjećanju, svaka ima nešto jedinstveno.

Comments are closed.

Scroll to Top