Pravi gusari s Kariba

Koji vid zabave odabrati kad imate ovakav izbor na Karibima? Ovi gusari na naslovnici su dio popodnevnog show-a u Varaderu na Kubi.

“…Na tom potezu od 20-tak km nisu samo smješteni hoteli. Pored prirodne Zapata močvare, gdje su u ekološkom okruženju napravili delfinarijum, te omogućili turistima da plivaju s delfinima (moj sin je rekao da ništa na svijetu nije slično njihovoj koži, da su ga golicali perajama dok su ga ljubili u obraze, a kad su ga na vrhovima svojih noseva podigli iznad vode, pa velikom brzinom plivali dok se i sami nisu podigli i tako s njim plesali po površini, rekao je da je osjetio mekoću njihovih noseva na svojim tabanima, te kao neku nježnost i pažnju u ophođenju), tu su još i 15-tak arheoloških nalazišta koja idu i preko 2000 god unazad, nekolio pećina prepunih stalaktita kroz koje će vas provesti vodiči (jedna od njih pretvorena u noćni klub), te prirodni kanal odakle polaze veliki katamarani na dnevne izlete prema jednom od 30-tak koraljnih grebena (gdje plivate pod maskama okruženi šarenim, tropskim ribicama), a za one koji žele direktniji kontakt sa prirodom, odatle kreću i izleti na vodenim skuterima.

Za one kojima ni kopno ni voda nisu dovoljan izazov tu je nebo. Ujutro će vas odvesti u obližnju avio vojnu bazu, gdje ćete imati trening skakanja padobranom, nakon kojeg će vas ukrcati u avion i zavisno od pozicije vašeg hotela iskočit ćete pričvršćeni uz vojnog padobranca, koji će vas vještim upravljanjem stručno prizemljiti na plažu vašeg hotela uz ovacije svih turista koji se tu zateknu. A ako vam ni to nije spontano i hrabro, nego čeznete za ad-hoc avanturom, tu je letenje iznad oceana u nečemu što bi se zvalo “zmaj camac” – na obični gumeni čamac je postavljen veliki motor, natkriven je velikim krilom kao kod letača na zmaju, i kad se postigne brzina, a kao što sam već rekla, povjetarac s Atlantika je uvijek tu, čamac se vine u visoke visine, i nošen vjetrom (a i motor je tu) kruži s kraja na kraj poluotoka…”

Kompletan putopis s Kube toplo preporučujem za čitanje, uživat ćete!

Please follow and like us:
Scroll to Top