princes krafne - posluzivanje

Recepti – princes krafne

Najdraži su mi recepti koje sam spremala toliko puta da je originalni papir promijenio boju 🙂 Jedan od takvih su Biljine princes krafne. Prvi put sam ih probala kad smo radile zajedno i mislila sam koja je spretnica. Princeze su kultni kolač, a sama tada nisam imala previše iskustva u slatkim receptima. Kad sam se usudila napraviti ovaj kolač i uspio mi je – zauzeo je prvo mjesto po uspješnosti i broju izvedbi . Mislim da je najviše puta prepisan od strane drugih kuharica.

Osnovna mjera: šalica 2dl

Izrada:

U teću ( 1-1,5 l) ulijte 1,5 šalicu vode, pola šalice ulja, te pustiti da provri; dodati 1,5 šalicu oštrog brašna. Miješati na tihoj vatri dok se smjesa izjednači i zgusne. Potpuno ohladiti.

Dok se tijesto hladi posebno mikserom umutiti čvrst snijeg od 4 bjelanjka uz dodatak malo soli.U smjesu dodati žumanjke jedan po jedan i izmiksati; u to dodavati rukom ohlađeno tijesto i stalno miksati dok se ne dobije ujednačena masa.

Lim samo malo posuti brašnom. Vaditi kuglice tijesta veličine zelenog oraha (oko 20 kom ili više ako volite manje krafne). Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C i ne otvarati 35′. Isključiti i držati još 5′ u pećnici. Lim potom izvaditi i pustiti da se krafne ohlade.

Fil: Izmiješati 3 žumanjka s 5 velikih žlica šećera, 2 kesice vanilin šećera. Potom dodati 5 velikih žlica brašna (najbolje oštrog). Sve to sasuti u 0,5 l mlijeka, te skuhati u gustu kremu. Čim je krema kuhana, staviti posudu u hladnu vodu , (možete kuhati kremu u posudi s duplim dnom) dodati čvrst snijeg od 3 bjelanjka s 3 žlice šećera. Izmiješati lagano da se fil ujednači. Hladiti u vodi (po potrebi je pormijeniti nekoliko puta).

Prerezati ispečene krafne i puniti ih filom, poklopiti. Na kraju posuti šećerom u prahu.

U slast!

princes krafne - posluzivanje
princes krafne – posluzivanje
princes krafne
princes krafne
Please follow and like us:
Scroll to Top