No stress in Cres and Lošinj

Originalni turistički slogan glasi No stress in Cres , ali sam ga malo modificirala dodajući i Lošinj. Kako Marin piše u svom desetom putopisu, vjerujem da će privući posjetitelje na sve one skrivene i one poznatije kutke na i oko ova dva otoka u Kvarnerskom zaljevu.

Lubenice
Lubenice

Za ljubitelje mirnog i ničim ometanog odmora, slobodno se možete zaputiti upravo tamo. Je li znate koja životinja je simbol Lošinja? A gdje se nalazi rezervat bjeloglavih  supova? Može li išta uznemiriti miroljubive stanovnike? Jeste li probali čuvenu cresku janjetinu? Nakon što probate,  osvježite se u Lubenicama, malo teže dostupnom mjestašcu gdje nema previše kupača i živi samo desetak ljudi.

“Predivna priroda, to je prvo što mi prođe kroz glavu na spomen Lošinja. Mali i Veli Lošinj. Manji je Veli a veći je Mali, ali u prošlosti situacija je bila obrnuta, no Mali Lošinj se brže razvijao, pa je to danas gradić poprilično velik za otoke, broji više od osam tisuća ljudi.

Otok je poznat po Lošinjskoj plovidbi i svojim kapetanima. Lošinjski kapetani su na otok donijeli raslinja iz svih dijelova svijeta, pa Lošinj danas ima svoj miomirisni centar otvoren za posjetitelje. Prošećite Velim Lošinjom, njegovim starim uskim uličicama, bacite oko na napuštene vile lošinjskih kapetana i brodovlasnika.”

Najbolje otputujtePutopis Cres i Lošinj

Please follow and like us:
Scroll to Top