Riviera Maya – Mexico

Zima se polako približava u Michiganu, mislim ona kalendarska, jer opće je poznata šala o 4 michiganska godišnja doba: „skoro pa zima“, „zima“, „još uvijek zima“ i „radovi na putu“ 🙂 Ja sam se za ovih 17 i kusur godina, koliko već ovdje živim, manje-više navikla na michigansku zimu i ne zakeram baš  nešto previše o vremenu. Tajna mog suživota sa snijegom i ledenom kišom je u čarima planiranja putovanja za spring break. Obično to počnem početkom prosinca, dok vani pada i puše; ja u toplini doma svoga tražim što povoljniji aranžman za tamo negdje, gdje se čuje šum valova i osjeti miris tropskog cvijeća. Ovih dana baš nostalgično razmišljam o jednoj od takvih destinacija, Riviera Maya u Mexicu…

Riviera Maya
Riviera Maya

Veoma je zanimljivo čitati i slušati impresije različitih ljudi koji posjete isto mjesto. Neobično je, također, pročitati kad ista osoba posjeti isto mjesto, ali  u drugo vrijeme. Već dvije godine nismo pisali o Rivieri Maya u Meksiku, kad nam je svoje doživljaje opisao Sam, a sad nam je o svom dvostrukom posjetu pisala Ehli. Naime, uživala je u  Meksiku – jednom 2000., a drugi put 2008.

Nemojte se obeshrabriti kad poželite pisati o nekom mjestu, a ugledate ga na popisu Putopisa. Nekad ponavljanje istog mjesta može proširiti sliku i pomoći otkriti što više detalja prije nego se putnik odluči za putovanje. Isto tako, ako vas  zanimaju još neke pojedinosti, a nisu ovdje opisane, kontaktirat ćemo autora. Imali smo nekoliko slučajeva traženja kontakta s autorom uz želju za anonimnošću. To poštujemo.

Ehli se upravo sprema posjetiti jedno novo egzotično mjesto, koje još nismo skupili u Putopisima. Ova objava služi kao podsjetnica kako mora misliti što će nam napisati i uslikati kad krene na svoj proljetni godišnji :), jer mi nestrpljivo čekamo povratak i nje i drugih putopisaca, koji su prijavili svoja putovanja 🙂 , npr. jedan  safari u Africi.

PUTOPIS RIVIERA MAYA

Please follow and like us:
Scroll to Top