Svinjski vrat u narančinom soku

Recepti – svinjski odresci s narančama

Obožavala sam dane kad je suprug uzimao godišnji i na kraju radnog dana dolazio po mene na posao, a dječica se natjecala tko će prvi ući unutra  tražiti mamu. Doma bi pripremili objed da me iznenade.

Ovaj recept – svinjski odresci  je suprug slučajno ‘snimio’gledajući TV. Miriše kuća na naranču kad se ovo sprema – divota. Još ako imate domaće vašingtonke, jedete i koru i sok, samo košticu izbacite 😉

Sastojci:

4 komada svinjskog vrata,

sastojci
sastojci

1 veća naranča.

2 dl soka od naranče,

10 dag smeđeg šećera,

maslinovo ulje,

papar, sol, gustin, senf

Priprema:

Istući odreske, posoliti, popariti i namazati senfom s obje strane. Ostaviti 15′ da stoje. Nakon toga, posuti sa smeđim šećerom samo jednu stranu. U velikoj rostijeri staviti maslinovo ulje – tanki sloj. Položiti na to odreske sa šećerom prema dolje. Narezati naranču na krugove oko 0,5 cm deblijne i staviti na odreske. Usuti 2dl narančinog soka, najbolje iscijeđenog i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C. Peći oko 45′.

priprema
priprema
u pećnici
u pećnici

Meso ne okretati, samo prelivati vlastitim sokom povremeno, da se ne bi presušilo. Ako je isparilo previše soka, dodati vode.

Na kraju, kad je meso gotovo, presuti tekućinu u tećicu. Umutiti žlicu gustina u vodi i dodati kad tekućina od pečenja provri. Uz miješanje kuhati 10′.

Poslužiti odreske s mrkvicama od krumpir- tijesta i brokulom. Dobar tek!

Please follow and like us:
Scroll to Top