Pozdrav iz Kenije

Misija Mali dom u Keniji – potrebno im je zvono!

Dragi putopisci i cijenjeni čitatelji,

ugostili smo prošle godine putopisca Davora, koji je išao u Keniju pomoći sirotištu Mali dom i to je opisao u svom prvom putopisu – Iglom preko granice – Kenija. Od tada je Davor postao vrlo aktivan autor i već je objavio 10 radova na našem portalu.

Na sjeveru Kenije je franjevačka misija koju vodi naš svećenik fra Miro Babić u sklopu koje se nalaze sirotište za napuštenu i nezbrinutu djecu „Mali dom Afrika“ i skromni medicinski centar. Vrijedni fra Miro Babić i njegova volonterska ekipa su posvećeni svom radu i sve čine kako bi život ovoj siromašnoj zajednici bio bolji. Najviše se angažirao oko djece, koja su mu privržena i želi ih educirati. Pokažimo svoju humanitarnu crtu i pomozimo im.

“Na području ove franjevačke misije u Africi nema zvona.

Afričke crkve naime najčešće ih nemaju jer izrada jednog prosječnog zvona skuplja je od gradnje jednostavne brvnare pokrivene slamom koja u lokalnoj sredini čini crkvu, a zvuk zvona ovdje su zamijenili bubnjevi.

Ove godine fra Miro je započeo gradnju velike crkve na sjeveru misije, kamene crkve pokrivene limom koja će od uređenja još imati jednostavni oltar i drvene klupe. Posebnih ukrasa neće biti, ali ovu crkvu u koju će se slijevati ljudi iz najudaljenijih zaseoka, većina tih mjesta odcijepljena je tijekom kišne sezone, želimo okititi zvonom. Želimo prvo zvono koje će se prolomiti kroz ovu afričku divljinu…”

Pokušajte kontaktirati župnike, pregledati crkvena i župna dvorišta, ima li negdje zvono, koje bi im se moglo poslati. Podravka će ustupiti dio prostora idući mjesec na  kontejneru  prema Keniji. Oni su zadovoljni i starim zvonom. Izrada novog, od 80 kg bi koštala 20000kn. Od danas kreće akcija prikupljanja donacija.

Na stranicama misije Mali dom  su sadržani svi detalji vezani za donacije.

Ako imate pitanja ili prijedlog molimo javite nam se:

mail: smallhomeafrica@gmail.com’

Please follow and like us:
Scroll to Top