Jadranski otoci – pogled s palube jedrilice – 2 .dio

’07 h, buđenje, izvlačenje iz soba, kuhanje kave i čaja. Jutarnja higijena. Trening, razgibavanje. Uskoro stiže i doručak. Kuhana jaja, pašteta, sir, šunka. Sređivanje stola poslije doručka, pranje posuđa i lagano isplovljavanje ka Primoštenu. Do Primoštena idemo opet kombinirano na jedra i motorom. Predivan doživljaj. Naginjanje jedrilice je fantastično, a brzine veće nego uz pomoć motora. Uživancija do neba.

Moje zaduženje na brodu
Moje zaduženje na brodu

Pomalo smo se oprobali u kormilarenju. Naši domaćini Darko, Slobodan i Željko (Alf-Om)

Pa i ja! 🙂 A i nije nešto teško.

Klizimo dalje,  a ekipa uživa na palubi pod punim jedrom.

Oko 14 h lagano ulazimo u Primošten, bacamo sidro malo dalje od plaže i obale, a ekipa se malim čamcem upućuje u mjesto radi nabavke. Kupanje i sunčanje. Plaže Primoštena pune kupača…’

Evo drugog nastavka putopisa ili dnevnika s jedrilice po jadranskim otocima kamo su se zaputili kontinentalci. Uz pregršt lijepih fotografija i kratki, ali jezgroviti tekst, naš putopisac Darko, bajker, se okušava u ulozi kormilara ili bolje reći mehaničara – zatezanje jedra, rukovanje vitlom.

Nije očekivao da će ga četvrti dan ekipa tako obradovati. Nešto su priredili isključivo za njega. Mislite da ću odati tajnu? Ne, ne, morat ćete se baciti na čitanje kako biste “provirili” u tajne naših putnika.

Pogled na jadranske otoke s jedrilice – 3. i 4. dan

 

Please follow and like us:
Scroll to Top