Kroz Albaniju – 4 . dio – Đezero

“Naš Turoperator sinoć kaže kako moramo krenuti u šest. Misliš popodne???? Meni je automatski mrak pao na oči. Iako je već debelo bio mrak. Dva mraka su mi bila pred očima. Mrakovi.

Alo turoperatore, jesi ti kad čuo za Dalmaciju? Ne znam kako dalje…nije meni problem u vatru, vodu…ni u nabujalu rijeku. Ali dignut se u pet. Jesi ti sinko normalan?

Ništa nije pomagalo. Veliki je Turoperator naš turoperator…i ne popušta. Digao sam se u pet. A tako davno sam bio u vojsci…

Turoperator je sjeo s LBijem na motor. Nije mu bilo mrsko. Išli smo u matičnu luku na Đezeru. Šta se čudite? Đezero je južnoafrički naziv za jezero. Kao i Činđi australski za učinit đir. Pitajte bilo koga dolje. Spavao sam u sedlu…zna mala sama.

Nakon ukrcaja na trajekt smjestili smo se u kabine, te uz doručak i liker upoznali Kapetana Mića i Mornara Luku Modrića…”

“… Od sada ovo više nije obična priča…ovo je putopis s nagradnom igrom. Prva nagrada je sedam sati ili ti popodnevni odmor u hvaljenom hotelu Internacional kod našeg velikog prijatelja i rodjaka.

Sve što trebate je zbrojiti vulkanizaciju. Točan zbroj skidanih kotača u putopisu. To je bar lako…”

preuzmi kormilo naredio je kapetan
preuzmi kormilo naredio je kapetan

Uvijek duhoviti Anton sa svojom ekipom na motorima obilazi Albaniju. Kako su prelazili “Đezero” trajektom  – čudom tehnike, uz vrhunske navigatore (naš motorist, Dalmatinac,  se okušao u ulozi kapetana)? Jeste li čuli za Nacionalni park dolina Valbone?

Uz odlične fotografije možete pročitati novi putopis kao četvrti nastavak  serijala: Mi smo Frančeska naučili engleski, mi, mi i nitko drugi.

PUTOPIS ĐEZERO

Please follow and like us:
Scroll to Top