gepard torta

Petogodišnjica Putopisa – gepard torta i Island

Petogodišnjica je tu! Tko bi se tome nadao godine 2009. kad smo počeli ovaj projekt slučajno. Statistički gledano – Putopisi su i dalje veoma posjećeni, preko 870 000 posjeta iz 154 države. Broj putopisaca nije porastao od prošle godine.

I dalje ima putopisa na čekanju. Nigdje ne žurimo s objavama. Opušteniji smo i drago nam je kad vidimo koliko se dnevno čitamo, prosječno 600 posjeta. Ništa ne forsiramo. Imali smo ponudu s HTV-a za našeg putopisca Antona i to veoma ozbiljnu, ali on se nije želio pojavljivati u javnosti. Ljubazna novinarka Mirna je prihvatila njegove razloge.Moram priznati da sam se i sama prijatno iznenadila tko sve čita naš portal- cijenjena je prošle godine dobila novinarsku nagradu Joško Martinović.

Neki putopisci mi se redovito javljaju kada i kuda sve putuju. Koja egzotična odredišta! Divno, u mislima putujem s njima. Neku večer čitam knjigu i odjednom stiže mail za mailom…što je ovo? Kad ono velemajstorica Vesna poslala slike i priču s Islanda! Dobrodošla nazad, Vesna. Dugo te nije bilo. Razlozi tvog nepisanja se vide u pozadini Putopisa – plavokosi blizanci sjede na krovu jeepa! Dobro si stigla pisati i sada. Valja juriti za dva zvrka. Vjerujem da su trogodišnji blizanci već nakupili zavidan broj „zastavica“. I tako mama trojice sinova (jednog mladića) nađe vremena i za nas!

Još jedan naš putopisac – Arjana mi se redovito javi – ona je sad u Americi – koristi stipendiju Humphrey (desetomjesečna stipendija dodjeljuje se  potencijalnim liderima na području medicine, prava, novinarstva, ekonomije, obrazovanja, itd.) koju je izborila potpuno sama – prvi hrvatski predstavnik profesora! Malo će joj  biti neobično, ali vidim po osmijehu i slikama da se odlično uklopila. Čestitam u ime svih putopisaca.

Ove godine sam manje stizala pisati i objavljivati, ali sam dosta putovala i uživala u svakoj minuti – skoro ne spavam kad putujem – bojim se da nešto ne propustim. Putopisci bi rekli to je ‘virus putovanja’. Pisat ću vam o svojim putovanjima. Za moje putne kombinacije i pripreme su  najzaslužnije Ana i Ehli. Puno se toga dogovori na kapućinima na „našem mjestu u naše vrijeme“  🙂  Da spomenem još putopisca koji je najviše toga poslao za putopise – Voyager.  Vjerujem da vas zanima što se najviše čita (za cijelo vrijeme postojanja putopisa) – Marin i njegova Albanija, na drugom mjestu su Slavicin Istanbul – džamije, na trećem Sašina Barcelona. Najčitaniji recept su i dalje Makedonske paprike sa sirom.

Prijatno me nedavno iznenadila Klaudija koja je poslala putopis Makedonija.

E sad, već standardno za godišnjicu, počastite se tortom i pišite, šaljite slike . Ovaj put tortu je radila moja potomkica i to preko youtube recepta. Puno toga djeca nauče od nas, ali i mi od njih. Prije pet godina je kao najmlađi putopisac išla u Albaniju i napisala svoj doživljaj, a sad već sama kuha, putuje.

Dragi putopisci – Sretna godišnjica !

Sad se bacite na čitanje novog putopisa –ISLAND – vatra, led i traženje sebe!

gepard torta
gepard torta

 

 

 

Please follow and like us:

1 thought on “Petogodišnjica Putopisa – gepard torta i Island”

  1. Čestitke “obitelji” Putopisa na obljetnici!
    Slast putovanja uz slast kolača i čitanje Putopisa se nastavlja na zadovoljstvo svih nas čitatelja.

Comments are closed.

Scroll to Top