U Fleku - dokaz osnivanja Hajduka 1911

Zlatni Prag – prvi dio – mjesto gdje je nastao Hajduk

Danas, 6.9.2014. su svi prvotimci Hajduka došli u pivnicu “U Fleka” u Pragu, gdje je osnovan naš nogometni klub davne 1911.  Hajduk je pozvan na svečanost povodom  proslave pedesete godišnjice najstarije navijačke skupine u Češkoj ‘Odbor pratel’, nogometnog kluba Slavija, koja je bila prije 3 godine gost u Splitu na proslavi stogodišnjice osnivanja Hajduka.

Ova vijest mi se učinila kao pravi trenutak za objavu putopisa Prag , gdje smo bili početkom ove godine. Tad smo sami posjetili pivnicu “U Fleka” .

‘…Nakon razgledavanja grada upućujemo se na objed u pivnicu „U Fleka“ – mjesto gdje je nastao Hajduk(1911.). Unutra mnoštvo turista, nisam baš vidjela Čehe osim konobara. Postoji i ploča s posvetom. Hrana je tipična češka, a i crno pivo posebno. Ne toči se za vani. Tu smo se otkrili unutar grupe, kako je mnogo Dalmatinaca – Hajdukovaca na putovanju, kad smo se slikali pored spomen ploče čitajući posvetu. Interesantno dok gledate Velo Misto, činilo se da je to u blizini Praškog univerziteta. E baš i nije. Valja hodati dosta.
Inače pivnica ima posvud, Češka je prva u Europi po potrošnji piva, pretekla je Irsku. Češka je meka za ljubitelje piva…”

PUTOPIS ZLATNI PRAG – 1. dio

U Fleku - dokaz osnivanja Hajduka 1911
U Fleku – dokaz osnivanja Hajduka 1911.
Please follow and like us:
Scroll to Top