Mi smo Francesca naučili engleski – Albanija kraljica terena

‘U malenom selu Teth na obronku Prokletija živi dječak imena Francesco. Da, da, čudnovato ime za malog Albanca. Šest mjeseci godišnje Francesco i njegova obitelj zatrpani su snijegom te im učitelj dođe jednom, eventualno dvaput, kroz taj hladan period. Kaže kako ima četrnaest godina. Mulja. Nema ni dvanaest. Bez obzira na godine, jako je poduzetan. I mudar. Vidjevši jedan od naših konja, onaj narančasti…maleni Francesco…dječak s vrha Prokletija izrekao je mudrost znanu širom svijeta…”KTM…Keep Taking Money!” Veliki je gospodin taj mali Francesco…’

Ekipa na vrhu
Ekipa na vrhu

Ovako kreće novi putopis motorista Antona koji je nedavno sudjelovao i na natjecanju XCROSS CHALENGE, preciznije:  u šestom mjesecu ove godine. Vjerujem da će vas zanimati gdje se kros održao,  tko je sve bio tamo, koje je rezultate je postigao naš putopisac, ali prvo pogledajte uvodne slike koje predstavljaju sažetak cijelog putovanja, a  obuhvaća  Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Albaniju. Albanija je, za Antona, kraljica terena.

Privilegirana sam 🙂 jer sam već puno toga pročitala i pregledala na sajtu motori.hr, gdje je putopis već objavljen i komentiran, a autor nam poslao link za Putopise.

PUTOPIS PuNpavanjem po Albaniji – kraljici terena

Please follow and like us:
Scroll to Top