Božićni putopis – Proljeće u prosincu i viroza glave

“Proljeće je u prosincu, a mene pere viroza glave. Šta kažete? Niste čuli za proljeće u prosincu? Ni za virozu glave? Ma dajte, molim vas.

Dobro ‘ajde, viroza glave novi je pojam u virologiji…to vam je oprošteno. Ali proljeće u prosincu? Pa imate ga skoro svake godine. Ne pratite proizvodnju. Kada nekoliko različitih vremenskih portala, uz totalno podudaranje, izbaci prognozu kako će narednih desetak dana prosinca dnevne temperature bauljati između 10 i 15 stupnjeva dragoga nam celzijusa, mi optimisti to nazivamo proljećem u prosincu…”

Dragi čitatelji i putopisci,

Dobila sam neobičnu čestitku od putopisca i motorista Antona – božićni putopis. Kako cijenim posebnost i originalnost, potrudila sam se odmah objaviti ovaj prigodan rad. Kao i obično, prepun je zanimljivih Antonovih teza o životu i putovanju. Vi, koji redovito čitate njegove radove, uživat ćete u  još jednom posjetu Grčkoj preko Albanije – “Balkanu naopako”. Prvi put je putovao s partnericom. To je opisano u serijalu – Kroz Grčku na dvije rote. Neodoljiva Meteora i obilje neponovoljivih motiva i mjesta koje su obišli Anton i njegov drugi suputnik, Ivan, poznat iz serijala po Sahari (Napad na Saharu) i Americi (Once upon a time in America), koji još nije završen…

Svima vama želimo čestit Božić!

Meteora 15
Meteora 15

PUTOPIS Proljeće u prosincu i viroza glave

Please follow and like us:
Scroll to Top