Putopis Stockholm – Venecija sjevera

“Stockholm, turistički ne baš razvikan grad, ali meni  simpatičan i poželjan. Grad izgrađen na 14 otoka  međusobno povezanih s 57 mostova i arhipelagom,  za koji se procjenjuje da ima više od 30000 otoka i otočića. Venecija sjevera….

Švedska mi se kao zemlja uvijek sviđala. Priče o kvaliteti njihovog života koje pamtim još iz vremena moje mladosti, izazivale su moju znatiželju i već sam dugo vremena razmišljala kako bi bilo lijepo posjetiti tu daleku bogatu zemlju.  Nisam htjela ništa posebno očekivati, uz nešto osnovnih informacija s interneta,  knjiga i pokret, pa nek bude kako bude. Tako nam je stigao dugo očekivani dan. Letimo za Stockholm!”

Maketa Vasa broda
Maketa Vasa broda

Već dugo netko nije pisao o Švedskoj, sa sjevera Europe. Prije 3,5 godine objavljena je Slavicina Južna Švedska. Ovaj putopis je već 6. putopis Ane Belande na našem portalu, koji nam je prilagodila sa svog bloga I love travels. Opisat će nam svoje  impresije, doživljaje i preporučiti što vidjeti. Nasmijat će nas iskustvom vožnje u staklenoj gondoli. Uslikala nam je smjenu straže ispred Kraljevske palače, a obišla je rezidencijalnu palaču kraljevske obitelji  – Drottingholm. Razveselila ih je hokejaška utakmica dvije juniorske momčadi u velikoj Globe Areni.

Imam tu čast svaki put Anu dodatno ispitati za više pojedinosti o putovanjima na koje ide često i prenese mi uzbuđenja koja doživi, tako se nas dvije malo udaljimo od stvarnosti i uživamo u čarima priča, zgoda, nezgoda i našeg kapućina 🙂

PUTOPIS Stockholm

 

Please follow and like us:
Scroll to Top