Kako razveseliti mlade roditelje – torta od pelena

Navikli smo na klasične poklone za bebu: medići, igračke, novci ispod kušina,  … nekako mi sve to dosadilo. Htjela sam dragim prijateljima, koji su nedavno dobili sina, podariti nešto originalnije. Pričam u pauzi na poslu s kolegicom i ona mi predloži : tortu od pelena. Kaže kako je i sama išla na babine ovih dana, ali kad je otkrila na Internetu ovu  tortu – rekla je da pravi nešto slično već idući put.

Krenem i ja surfati pod pojmom “torta od pelena” i ima stvarno zanimljivih predstavljanja. Zamislite, recept se mogao naći čak i na coolinarici!

Pokažem sliku mojoj potomkici i ona kaže: “Mama, ti sve nabavi, a ja ću to izraditi.”

Nakon što smo moja bolja polovica i ja pokupovali: pampers pelene, bočicu, šuškalicu, žličice u boji, šampon, mlijeko za tijelo, jednokratne bavarine, bodiće, itd. dali smo se u potragu za trakama- fjokama. E to je bilo najteže pronaći nakon svih ovih blagdana. Ipak, sve je bilo tu. Za izradu su još potrebne gumice za zimnicu i naravno – podloga za ovu nejestivu tortu.

Pogledajte rezultate nakon izrade:

torta od pelena
torta od pelena

Roditeljima se poklon svidio, a prijateljice, kojima sam poslala slike, su napisale: “genijalno”. Iako ovo ne spada u jestive recepte i mislila sam se da li ga objaviti, ipak sam odlučila podijeliti uspješnicu s vama. Žao mi je što nisam snimala cijelu izradu 🙁  Trebalo je dva sata za sve to izvesti! Hvala potomkici na strpljenju i kreativnosti.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Kako razveseliti mlade roditelje – torta od pelena”

  1. S obzirom da ova “torta” može ljeti putovati duže do odredišta poklona od klasičnih torti zaslužila je mjesto na Putopisima. Jako zgodna ideja!

Comments are closed.

Scroll to Top