Snježna kraljica

Mojstrana – Snježna bajka

Krenuli su dani adventa i u svakoj kući se pomalo osjeća približavanje blagdana. Domaćice razmišljaju o kolačima i hrani koju će pripremati, skupljaju recepte božićnih specijaliteta. Roditelji kombiniraju poklone kojima mogu razveseliti djecu. A djeca već pričaju i pišu što bi željeli imati. Nekako je lakše bilo kad nisu znali odakle darovi stižu. Jeste li vi vidjeli razočarenje na dječjem licu kad su saznali da to sve dolazi od roditelja?

Dok je vani nevera, čak i kod nas, na jugu, se osjeća hladnoća i miris udaljenog snijega, sjetila sam se krasnih snježnih  slika iz susjedne nam države – Slovenije, koje nam je odavno poslala Ana Belanda, a ona je to već objavila na svom blogu I love travels. Ovo bi bio njen peti putopis kod nas, a nadam se da će nam slati još puno toga, jer se nedavno javila sms-om iz Njemačke, prije toga iz Italije, a uskoro ide i prema Gradu svjetlosti.

Mojstrana je malo selo, tisuću godina staro u općini Kranjska Gora, gdje se svake godine priređuje predstava sa živim jaslicama. Ana nam je napisala prigodan tekst tim povodom opisujući doživljeno.

Pročitajte:  MOJSTRANA – predstava sa “živim” jaslicama

Please follow and like us:
Scroll to Top