Recepti – Jednostavne košarice punjene francuskom salatom

Mlade domaćice i zaposlene žene uvijek pretražuju recepte za koje ne treba puno vremena pripreme. Opet vam nudimo jedan takav recept – jednostavan, ne previše skup, a efektan. Prošle godine smo bili u gostima i na stolu nas je dočekao prvoklasan doživljaj i za oči i za nepce. Morala sam ga snimiti prije nego što smo navalili i sve potamanili.

originalne košarice
originalne košarice

Tražila sam odmah recept. Ali, nisam imala prave modle za izraditi ga. Ove godine dobijem i to. Već dva puta sam u kratkom vremenu poslužila goste i što da vam kažem – nestalo je u trenu. A nije teško za napraviti ako koristite kupovnu francusku salatu Zvijezda, što sam kao zaposlena žena, mama i domaćica iskoristila kad sam imala goste za radni dan.

priprema košarica
priprema košarica

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 1 jaje
  • 5 dkg izgratanog trapist sira (ili nekog drugog tvrdog sira)
filanje košarica
filanje košarica

Izrada

Pripremiti prhko tijesto od navedenih sastojaka. Modlice posuti brašnom kako se tijesto ne bi zalijepilo i peći oko 10 minuta u pećnici. Izvaditi modlice van, ostaviti ih da se ohlade. Pripremiti nadjev. U svaku košaricu staviti žlicu francuske salate . Složiti ih na tanjur za posluživanje. Dekorirati. (Rezala sam kulen na štapiće i stavila petrusin). Dobar tek!!

gotove košarice
gotove košarice
Please follow and like us:
Scroll to Top