Novi autor – putopis Madeira i Porto Santo

Jedna od glavnih osobina ovog putopisnog portala  je povećanje broja autora. Javljaju se novi ljudi puni zanimljivih tema, slika, atrakcija i novih destinacija. Svaki novi putopisac donese  svježinu i korisne informacije putnicima i onima koji uživaju čitajući o atraktivnim mjestima našeg plavog planeta.

Ovo ljeto sam primijetila kako je povećana ponuda za odlazak na otok Madeiru iz Hrvatske. Madeira pripada istoimenom otočju  u Atlantskom oceanu sjeverozapadno od afričke obale.  Sastoji se od četiri skupine otoka vulkanskog porijekla, od toga su samo dva otoka naseljena (Madeira i Porto Santo).  Nova autorica  Ivana ih je posjetila u 8. mjesecu i nakon povratka  s putovanja obogatila nas je novim tekstom i prekrasnim fotografijama. Ne bismo se ljutili da ih je bilo još 🙂 .  Zahvaljujemo na sudjelovanju u kreiranju Putopisa net i želimo joj dobrodošlicu u našu družinu putopisaca!

Madeira-litice
Madeira-litice

Čitajući putopis naučit ćete: da poncho nije samo meksička pelerina, kako se zovu prašume endemskog zimzelenog drveća  zaštićene UNESCO-m, koja vina kušati, gdje se lovi ružna, ali ukusna riba espada – gdje se možete kupati, a gdje ne, gdje je boravio čuveni istraživač  Kristofor Kolumbo… I još nešto za tinejdžerice: na Madeiri je rođen Cristiano Ronaldo!!!

PUTOPIS Madeira i Porto Santo

 

 

Please follow and like us:
Scroll to Top