Ksar Ghilane – oaza u Sahari i Kamena pustinja

“Stigli smo u Ksar Ghilane i tražimo smještaj. Prvi kamp i dogovor pada. Spavanje u beduinskom šatoru, večera i doručak za male pare. Ovaj put nismo jedini gosti. U cijeloj oazi, osim nas, još je dvoje gostiju. Francuski par s dreadlocksima u svom 4×4 kamionu-kamperu. Sve u oazi radi, jer uredno dolaze Toyote s Japancima koji masno plaćaju da ih se ovdje dovede iz turističkih resorta. Sama oaza poznata je po tom malom jezeru, izvoru tople i slane vode. Inače, sve je ovdje podređeno turizmu, ali osim tog izvora i lagane dostupnosti s istočne strane, nije oaza ništa posebno. Ima nekoliko puno ljepših, ali manje poznatih oaza dublje u pustinji…”

Anton na motoru nastavlja putovanje Saharom, već 6. nastavak Tunisa (meni najbolji :). Što doživljavaju u oazi Ksar Ghilane? Koji nepromišljeni potez čini prijatelj i suputnik Ivan? Zamjena motora za konja. Kako beduin vozi motor? Može li jedna oaza imati fancy stranu?

Ksar Ghilane by night 2
Ksar Ghilane by night 2

Što je to Kamena pustinja? Koliko je zahtjevno voziti motor po opasnim kamenjima, pa bazenima s dubokim pijeskom i dinama?

Kad sam komunicirala s Antonom kako ga predstaviti, pitala sam ga hoću li staviti bajker, motorist ili nešto drugo. On me uputio na svoj putopis iz Sahare, gdje je objasnio svoj stav o bajkerskim udruženjima, okupljanjima, spavanjima pod šatorima… To je opisano upravo ovdje:

PUTOPIS Ksar Ghilane i Kamena pustinja

Please follow and like us:
Scroll to Top