Putopis Egipat – dar Nila

“Iako me paket aranžmani zapravo nikad nisu privlačili, najviše zbog toga što se moram povinovati onome što radi cijela grupa, ipak smo u prosincu 2010., nakon kratkog obiteljskog vijećanja, zaključili da bi nam bilo sigurnije i jednostavnije priključiti se organiziranoj turi po Egiptu i početkom siječnja 2011., dva tjedna prije nego što će buknuti revolucija, odabrali smo jednotjedno krstarenje Nilom u paket aranžmanu.

Prepuni očekivanja i ne znajući što nas čeka, nakon slijetanja u Hurgadhu, našli smo se u autobusu, nas 40 putnika starosti od 5 do 65 godina, dva egipatska vozača i jedan mladi turistički vodič. Tjedan dana kasnije, kad smo se u istom sastavu vraćali na aerodrom, atmosfera je bila bitno drugačija – vesela, opuštena, a svi mi prepuni dojmova s jednog fantastičnog putovanja za koje je možda najzaslužniji bio upravo naš vodič, Davor Milohnić. Odličan organizator, veliki poznavatelj egipatske povijesti, kulture, ljubitelj umjetnosti, veseo, vedar i zabavan, a opet strog i ozbiljan kad je to potrebno, pouzdan i svestran tako da čak i papirus zna napraviti, znalački nas je vodio uzduž i poprijeko po cijelom Egiptu, pričajući nevjerojatno ugodnim glasom o faraonima i njihovim fatalnim ženama, o robovima, o spletkama i ljubavima pa smo ga s pravim zadovoljstvom mogli slušati danima bez prestanka.  Osim Davora, s nama je bio i Samir, vrlo simpatičan i druželjubiv egiptolog koji je našu grupu u više navrata uveo preko reda u muzeje i hramove, a čije smo crtice iz vlastitog života svi rado slušali…”

Avenija sfingi u Luxoru
Avenija sfingi u Luxoru

Ovako započinje svoj egipatski  putopis Arjana, kojoj je ovo već 6. uradak  kod nas. Cape Town, također afrički putopis, ste vrlo dobro prihvatili i komentirali. Nisam se mogla odlučiti koji mi je privukao veće zanimanje. Svakako me raduje kad dobijemo nešto iz Afrike, još kad to napiše jedno nježno, ženstveno stvorenje, a tako srčano!

Svakako pročitajte najnoviji Arjanin uradak -> EGIPAT – DAR NILA

Please follow and like us:

2 thoughts on “Putopis Egipat – dar Nila”

Comments are closed.

Scroll to Top