dvije kacige

Novi autor – Kroz Grčku na dvije rote

Dragi čitatelji i putopisci,

Ovih dana je stiglo mnogo novih radova. Kako stvari stoje – bit će još puno iznenađenja što izborom odredišta, što autorima – novih putopisa će biti do kraja godine 🙂 Zahvaljujem svim putopiscima na suradnji i trudu – fantastični ste. Čitanost je svakim danom sve veća i veća.  Što li će se tek dogoditi nakon ovih novih iznimnih uradaka?

Nedavno  se javio Anton poslavši linkove na svoje već objavljene radove na Forumu na web stranici www.motori.hr.  Predložila sam mu suradnju, koju je on prihvatio i od danas postaje 32. član naše putujuće družine. Njegovi materijali su bili tako dobri i tako kvalitetni da mi je trebalo vremena za odlučiti se što prvo objaviti.  Za početak sam odabrala Grčku. Kako ima dosta tekstova i isto tako slika, Grčka će biti objavljivana u serijalu od 5 dijelova. Tako smo dobili na Putopisima još jednog pravog avanturistu. Izdvojila sam dio iz početka Grčke koji se odnosi na filozofiju putovanja motorom:

“..Motor je preuzeo ulogu svih ostalih prijevoznih sredstava. Dobro, još se putuje i na druge načine, ali sada to mogu reći, nema boljeg od putovanja motorom. Možda ima udobnije, ima i jednostavnije, znam da može brže i sigurnije, al’ ništa nije kao putovanje motorom. Tu iznimnu mobilnost nemoguće je dobiti na druge načine. Niste ograničeni javnim prijevozom, ne smetaju vam gužve, čekanja nema. A tek ispravke pogrešaka u navigaciji, stajanja, vraćanja. Sve je to puno lakše. Treba li uopće spominjati razliku u doživljaju, mirise, osjećaj. No, sve je to individualno. Prijatelji me često pitaju što se patim s motorom? Što ne odem autom? Teško je to objasniti. Nisam ni pokušavao. Sad rjeđe pitaju, vjerovatno kuže da ima nešto u tome. Samo ne znaju što. Nažalost…”

PUTOPIS GRČKA – I dio – Nije Zeus bio lud

Please follow and like us:
Scroll to Top