Pingvini u Cape Town-u

Krenuli smo s Havajima, pa malo “skoknuli” do Sjeverne Koreje, probali ANZAC kolačiće iz Australije, a onda nazad u Europu  – do Portugala.  Što mislite da je sljedeće? Pa naravno – Afrika!

Odavno sam slušala o Južnoafričkoj Republici, zemlji s fantastičnom klimom i prepunoj različitosti od jedne bivše kolegice, koja je tamo radila kao volonter Ujedinjenih naroda. Jedna prijateljica se vratila iz Johanesburga prije par godina prepuna pozitivnih dojmova i s gomilom slika na CD-ovima. Bila je na safarijima, upoznala masu ljudi koji tamo žive, probala neobičnu hranu, posjetila rudnike dijamanata, tamo joj je dragi, ali …nije ostala,  napisat ću vam poslije.

Pingvini
Pingvini

Imam sreću poznavati Arjanu, našeg putopisca, koja je u Afriku kročila putem znanja – da pojasnim – sudjelovala je na Svjetskom natjecanju u inovacijama u nastavi kao predstavnik Hrvatske. Napisala je tako lepršav putopis o Cape Townu prenijela nam zrake Crnog kontinenta u Putopise blog. Zamislite – tamo se susrela s pingvinima, čak se slikala s njima! Nije srela majmune babune, ali je naznačeno da su iznimno opasni. Sinoć gledam Animal Planet i upravo pričaju o babunima kako kradu hranu od ljudi, napadaju ih, prikazuju JAR. Čak se umile turistima, namještaju se za slikanje i onda – hop u napad! Kažu da to čine jer smatraju da su pametniji od ljudske vrste. Zamislite kako imaju visoko mišljenje o sebi ti majmuni!

Da se vratim na priču o zaljubljenoj  prijateljici. Vidjevši slike, ljepote zemlje, sreću i bogatstvo,  mislila sam da će poći živjeti tamo, ali ona se vratila u Hrvatsku. Zbog čega, pitala sam je. Nije mogla podnijeti ograde pod visokim naponom koje okružuje sve bogatstvo u kom se kretala. I Arjana je spomenula upravo te detalje, pa me podsjetila na ovu priču.

Uživajte u prikazu juga Afrike pisanim  perom jedne profesorice.

PUTOPIS Cape Town

Please follow and like us:

2 thoughts on “Pingvini u Cape Town-u”

  1. Draga Kalina,
    da, zaista su ovi pingivini bili mali i jako slatki. Toliko da bih si ih uzela kući. No međutim, nismo im se mogli približiti, bilo bi to previše stresno za njih. I ovako ih brojni turisti uznemiravaju, a oni to strpljivo podnose.
    Arjana

Comments are closed.

Scroll to Top