Koju zemlju posjeti 2000 turista godišnje?

Kad bismo organizirali anketu s pitanjem : “Koju zemlju posjeti 2000 turista godišnje”, pitanje je koliko bi vas dalo približno točan odgovor. Poređenja radi – to je manje od dnevne posjete Dubrovniku na početku ili kraju turističke sezone!

Među trideset putopisaca imamo i par pravih avanturista.  Biste li se sami upustili u potragu za najneobičnijim odredištem i odlučili poći na mjesta gdje ne smijete imati, u današnje vrijeme, vezu sa svijetom – mobitel, Internet, telefon? Ne, nije to pusti otok, ali kao da jeste. Postoji mali broj svjetskih turističkih agencija koje uopće rade aranžmane za tamo. Pored samo par spomenutih neizvjesnosti, niste sigurni ni kad krenete na polazište putovanja jeste li poželjni u toj zatvorenoj, potpuno nepoznatoj zemlji – hoćete li uopće dobiti vizu za ulazak u nju? Ne možete koristiti kreditne kartice za plaćanje, samo gotovinu. Ne smijete unijeti cvijeće, a možete kupiti kao suvenir u saksiji dva odabrana koja nose imena po svojim vođama .  U ovakvu avanturu se upustio Voyager. Odredište je Sjeverna Koreja, zemlja pod “čeličnom- metalnom- željeznom” zavjesom. Samo 10 putnika iz cijelog svijeta kreće na putovanje preko jedne švedske agencije.  Od toga su čak dvoje bili Hrvati. Godišnje tu zemlju posjeti oko 2000 turista ????

Naš putopisac je boravio u Koreji 2007. godine i svoje utiske obradio u 5 dijelova na svom vlastitom blogu Voyager.hr i prema našem dogovoru, evo ga i na Putopisima.

Morate se pripremiti na posebne upute … najbolje pročitajte detalje sami u predstojećem putopisu.

PUTOPIS   Sjeverna Koreja – 1.dio

Tata i sin
Tata i sin
Please follow and like us:
Scroll to Top