Vijetnam – 2.dio

Nekad  mislim kako bi moje riječi mogle biti suvišne kad je uvod u putopis tako dobar. Mene je ova naslovna džunka tako očarala. Kako se Voyager proveo  na ovoj egzotičnoj turi u luksuzu jedne starokineske džunke?

“Putovanje u Vijetnam odista ne zahtjeva previše pripreme oko rezervacija i organizacije, dovoljno je ugrubo znati kamo želiš ići, a sve se obavlja na licu mjesta. Brzim surfanjem oko toga kako ćemo ići u zaljev Halong (Halong Bay), smo zaključili da je najbolje uzeti najbolje. Kako je Vijetnam jeftin, za ovaj izlet smo odlučili potrošiti malo više novaca, jer želimo neponovljivo iskustvo za sva naša čula.

brodovljebrodovlje
Brodovlje

Prvo smo odabrali najbolju džunku (junk) – stari kineski brod, čija gradnja datira u daleku povijest. Oni su i danas u upotrebi upravo najviše u ovom dijelu Južnokineskog mora. Našli smo agenciju koja plovi s njima bez većih problema. Kabine su klimatizirane, svaka ima svoju kupaonicu i sanitarije, hrana obećava, tura čisto zgodna. Rezevirali iz hotela, ekipa došla po lovu i dali nam upute kada dolaze po nas…”

Nastavite čitati  VIJETNAM – 2. dio Halong bay

Please follow and like us:
Scroll to Top