Italija, druga epizoda : Firenca i Piza

 U razgovoru s našim ljudima koji žive u Americi i Australiji , a i rođenim  Amerikancima , Kanađanima, uočila sam kako im je Europa nešto posebno, nešto skupo i ne baš lako ostvarivo.  Ona  im je pojam – jer ima dušu, kolijevka je kulture.

Zalazak sunca
Zalazak sunca na mostu Ponte Vecchio

Prekooceanski letovi su izuzetno skupi, a dolazak u Hrvatsku ravan trostrukom krstarenju po Karibima ili odlasku  na Kubu, Havaje, Dominikanu . Kad se netko od mojih prijatelja  ili rodbine zaputi ovamo, pogotovo s djecom koja su rođena tamo, znači da su napravili veliki korak.  Koliko god je  nama poći preko oceana izazov, nekako mi se čini da  sami dovoljno ne cijenimo  naš kontinent.

Dvije Amerikanke su se ovo ljeto zaputile prema Hrvatskoj i to  preko  Italije.  Prvu epizodu – dolazak,  Rim i Vatikan ste već imali priliku čitati, sad nam Ehli  opisuje povratak  iz Hrvatske u Ameriku preko Firence.

“Vrijeme provedeno u Hrvatskoj je nažalost proletjelo puno brže nego što smo mislile. Opraštamo se s familijom na dubrovačkom aerodromu Čilipi. Za vrijeme leta prema Rimu, i Lea i ja uglavnom šutimo, činjenica da idemo u Firencu još uvijek je u sjeni prethodnog rastanka.

Na aerodromu Fiumicino, kao i u dolasku, uzimamo SITBus shuttle do stanice Termini, odakle ćemo EuroStar vlakom do Firence…”

PUTOPIS  FIRENCA I PIZA

Please follow and like us:

6 thoughts on “Italija, druga epizoda : Firenca i Piza”

Comments are closed.

Scroll to Top