Panorama Rima

Italija, prva epizoda: Rim i Vatikan

Prvim putopisom nam je opisala ljetovalište Cabo u Mexico u kome ljetuju holivudske zvijezde. Drugi putopis je iz Europe i to Rim i Vatikan. Ehli nam se raspisala na našu veliku radost 🙂 Slavice, evo konkurencije :)! Ako ovako nastavi, mogla bi te dostići po broju putopisa 😀

“Bez obzira koliko vremena čovjek provede planirajući putovanje, neke stvari se jednostavno ne mogu predvidjeti. Zato se nisam puno nervirala kada je naš let iz Grand Rapidsa za Chicago otkazan zbog vremenskih neprilika, posljedica čega je bio izgubljen let iz Chicaga za Rim. Na kraju se sve svelo na iskustvo tipa jedna dobra/ jedna loša vijest. Dobra – sutradan smo prebačene na direktan let za Rim (originalno smo trebale presjedati u Njemačkoj), loša – izgubile smo jednu noć u Rimu (hotel već plaćen unaprijed, bez mogućnosti refundiranja jer smo dobile discount).

Za osam i pol sati koliko je trajao let do Rima, imala sam više nego dovoljno vremena napraviti izmjene u prvobitnim planovima. Sve što se planiralo vidjeti za tri dana, sada se trebalo zbiti u dva. Srećom, već bukirani tour za vatikanske muzeje je predviđen za zadnji dan, baš bi mi bilo žao da nam je to propalo. Zadnjih pola sata leta uživamo gledajući kroz prozor, prepoznajući mjesta iznad kojih letimo: Azurna obala, Monako, Korzika… Lea je oduševljena kada je ispod nas prepoznala Baziliku Sv. Petra i Koloseum….”

PUTOPIS  RIM i VATIKAN

 

Please follow and like us:
Scroll to Top