Prva godišnjica

Obično se svi krećemo u malom krugu: kuća – posao – škola – fakultet – treninzi … netko ovoj shemi dodaje brigu o djeci, brigu o starijima,  druženje s prijateljima …

Meni se prije točno godinu dana učinilo kako su moji putevi već previše uhodani, “cipele previše izlizane”, a vijuge previše naučene na iste navike. Bilo mi je potrebno neko osvježenje, nešto kreativno. Čitajući  na poslu već uobičajeno, po svojoj shemi,  svaki časopis BUG, slučajno naletim na naslov o WordPressu. Ma zašto ne bih sama probala iskreirati nešto svoje?

Dođem doma i krenem s istraživanjima. Blogove dotad nisam ni čitala, niti su me zanimali. Ali ovo s wordpressom je  izgledalo jako zanimljivo, potpuno različito od uobičajenog posla. Samo je trebalo osmisliti temu. Sjetila sam se prijateljice Slavice, ljubitelja putovanja i umješnosti njihove prezentacije. U dogovoru s njom, kao temu bloga izabrala sam njen hobi.  Ona je tad bila na Braču, znači opet na putovanju.   Stvarno tad  nismo imale pojma da će nas ovaj naš zajednički projekt učiniti tako sretnim i zadovoljnim.

Eto, danas je našem Blogu prvi rođendan. Nas dvije nismo jedine autorice. Sad nas je  dvadeset troje s tendencijom  rasta i broja putopisa i broja autora. Čini nam se da smo zanimljivi i drugima, dok smo tako dobro čitani, preko 89000 posjeta. Zaintrigirao nas je broj država gdje se čitamo: 78. Neki su nas slučajno „naboli“, ali za mnoge vidimo da se redovito vraćaju.

Ispočetka smo se odlučile objavljivati samo putopise izvan Hrvatske i izvan područja bivše nam države. Međutim, toliko smo imale upita za putopise iz Hrvatske, na kraju  smo ipak popustile. Da nas krivo ne shvatite: ni slučajno ne mislimo kako  naša država, a ni susjedne nemaju teme za pisanje putopisa, imaju ih puno. Jedino, nismo željeli da naš blog poprimi ikakve političke konotacije. Jednostavno, naš blog je obojen slikama i tekstovima.

Dragi čitatelji, nadam se da ćemo vam biti i dalje zanimljivi i kako ćete nas čitati i u drugoj godini postojanja. Čestitke svim autorima!

Popodne dobijete i slavljeničku tortu! 🙂 Obećavam 🙂

Urednica

KMM

Poslužite se!

Rodjendanska tortana presjekuza posluživanje

Please follow and like us:
Scroll to Top