Skijanje u kolovozu, novi putopisac

Prošle godine, u 12. mjesecu,  djevojčica Tea iz Sarajeva nam je poslala slike sa glečera. Dugo smo čekali na tekst. Ali tko čeka, taj i dobije.  Osim prethodnih slika sad su tu i nove, zaista divne. Najvažnije je da ih je Tea sama snimila. Naša nova autorica je uspješna skijašica s mnogo medalja. Tea, iskrene čestitke! Pridružila si se djeci putopiscima: Niki i Nikiju. Drago nam je što si se odazvala našem pozivu. Dobrodošla!

Moje medalje
Moje medalje

“Svake godine kad završi sezona skijanja na našim planinama, mi skijaši krećemo trenirati na glečer u Austriju. Idemo najmanje 4 puta godišnje ili dok ne padne snijeg kod nas, u Sarajevu i okolnim planinama. Najdraže mi je skijanje u srpnju i kolovozu. Dok se drugi kupaju po visokim temperaturama, mi smo među rijetkima koji imaju privilegiju skijanja.

Naša mala ekipa obično broji 5 skijaša. Ukrcavamo se u kombi oko 5 ujutro. Vozimo se kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i južnu Austriju dok ne stignemo do podnožja Molltaler Gletschera, do gradića koji se zove Flattach. Tamo se smještamo u apartmanima. S nama uvijek ide trener i jedan roditelj kao pratnja…”

Putopis Molltaler Gletscher

Please follow and like us:
Scroll to Top