Mađarica

Neki su se bunili što nema kolača za jubilej, pa da ih ne razočaramo, predstavljamo  mađaricu.

madjarica
madjarica

Sastojci:

Tijesto: 2 jaja, 20 dag šećera, 60 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 10 dag omekšanog margarina, 2 dl kiselog vrhnja.

Krema: 1 l mlijeka, 6 žlica brašna, 3 žlice kakaa, 5 dag čokolade za kuhanje, 20 dag šećera, 25 dag margarina, malo ruma

Glazura: 20 dag čokolade, 10 dag margarina, 2-3 žlica vode

Priprema:

Tijesto: Od sastojaka umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na 5 jednakih dijelova, razvaljajte kore u veličini kalupa i pecite na obrnutoj strani kalupa, ili unutar velikog kalupa koji je sastavni dio pećnice (samo provjerite da je sasvim ravan).

Krema: šećer, brašno, rum i kakao razmutite u malo mlijeka. Za to vrijeme zagrijte ostatak mlijeka u koje ste stavili natrganu čokoladu za kuhanje koja se mora otopiti. Kad zakipi, smanjite vatru i u to ukuhajte prvi dio smjese, stalno miješajte dok se zgusne. U vruće dodajte margarin u kockicama, stalno miješajući dok se sav otopi. Ohladiti napola.

Ovom kremom, još toplom, premažite svaku koru i složite ih jednu na drugu. Odozgo prelijte vruću čokoladnu glazuru.

Glazura: lagano otopite natrganu čokoladu zajedno s margarinom i vodom.

Please follow and like us:

6 thoughts on “Mađarica”

  1. Kad sam pročitala da se svaka kora peče posebno, odustala sam 🙁 A tako slasno izgledaju. @sava, koliko vremena treba da se naprave?

  2. Kao i sve, ovisi o brzini kuhara/ice. Kad pažljivo pročitate recept, vidite da nije uopće komplicirano, osim što pečenje kora vremenski traje malo duže, ali za to vrijeme možete raditi nešto drugo.
    Ipak, ima tu caka: ako pečete kore na velikom kalupu (orig. od pećnice) možete jednu prerezati na pola i tako odjednom rijesite 2 kore. To skraćuje postupak.

Comments are closed.

Scroll to Top