Zanimljive kuće 1

Barcelona – Gaudijev grad i Velika nagrada Španjolske u F1

Aleksandra obilazi Pirinejski poluotok. Njen prvi putopis je bio Moja portugalska avantura, veoma zanimljiv čitateljima. Odavno je očekujem da nam opiše Španjolsku na sebi svojstven način i konačno, Barcelona je tu! Odavno nismo imali ovako usaglašen tekst sa slikama. Odlučila sam se na naslovnicu postaviti Gaudijev šah. Autorica ga je snimila u izlogu suvenirnice, jer je bio preskup za kupovinu, ali prikazuje djelo Gaudija i njegove maestralne mozaike, kojim obiluje cijela Barcelona.

Meni Barcelona izgleda svečano. Nisam sigurna koliko Aleksandra voli Freddie-a Mercury-ja, ali njegova Barcelona s Montserrat Caballe mi je baš sjajna i jednostavno moram i nju  uključiti u otvaranje Španjolske na našem blogu.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4U6x3yNfeIM&hl=en_US&fs=1&]

Još je jedan razlog baš današnjeg objavljivanja Barcelone: utrka formule 1 za Veliku nagradu Španjolske. Božena je, kao i obično pažljivo pratila sportski događaj i kratko nas izvijestila o tome:

“Danas je bila formula 1 u Barceloni, moram se malo uključiti i reći da je bilo iznimno dobro. Napokon je proradio i bolid mog ljubimca Schumachera (bio je 4.), jer kako se uvijek kaže formula počinje povratkom u Europu tako da se može očekivati dobra sezona, jer nikad nije bilo toliko svjetskih prvaka na stazi kao ove godine. Aktualni prvak Button je izjavio da je razočaran načinom na koji ga je Schumi prestigao na startu s vanjske strane, ali ne možeš biti engleski gentlemen ako hoćeš bodove. Pokušavao mu je vratiti, ali bez uspjeha. Prvi je bio Weber, moj Ferrari sa Alonsom je ostvario drugo mjesto, jer Red Bull je bio danas priča za sebe. Šteta za Vettela jer je imao kvar na kočnicama, ali je ipak došao do trećeg mjesta. Jedva čekam Monako drugu sedmicu gdje se prepoznavaju pravi vozači zbog ulične utrke .”

A sad pročitajte putopis–> BARCELONA – Gaudijev grad

Please follow and like us:

3 thoughts on “Barcelona – Gaudijev grad i Velika nagrada Španjolske u F1”

  1. Nas dvije smo sinoć proslavile objavljivanje Barcelone! Baš nam je bilo dobro! Čak nas je i profesionalac uslikao na odabranom mjestu! Jedva čekam slike!

  2. Božena, drago mi je da se Shumi konačno tako visoko plasirao. Njegov klupski kolega, Nico Rosberg, je prvi put iza njega od početka sezone, zar ne? Ipak je “zagrizao”. Nekako kao da nije imao izazov prije europskih utrka.

  3. Dojmove osmisliti rijecju i slikom, te urednicinom dopunom glazbe i vokala “Barcelone”, za mene
    predstavlja savrsen sklad.

Comments are closed.

Scroll to Top