Pobratim Splita na dalekom sjeveru – Trondheim

Možda ste i ovaj put očekivali kolače za važnu brojku – 50000 posjeta blogu, ali  smo se odlučile za nešto posebno – putopis dva brata. Malo smo vodili računa i o čitateljima koji imaju problema sa zdravljem i koji ne smiju konzumirati slatkiše i masnoće 🙂 .

Na sam  sjever Europe vode nas dva brata: Jasenko i Damir.  Jasenko je već pisao o Norveškoj (putopis Drammen i Oslo), a Damir nas “snabdijeva”  odličnim fotografijama Norveške.  Već imamo njegov Trondheim na naslovnici, koju sam vezala s postom Dan planeta Zemlje.

“.. Imao sam još jedan vrlo važan razlog za posjet ovom gradu: Trondheim i moj Split su gradovi-pobratimi ! U Splitu, na Mertojaku postoji Trondheimska ulica, a u Trondheimu postoji Splitska ulica. Zbog toga sam se osjećao kao vrlo važan gost šetajući ovim gradom. Kao da su baš mene čekali. Da su znali odakle dolazim, sigurno bi mi ukazali velike počasti !..” piše Jasenko u svom novom putopisu Trondheim.

Please follow and like us:

8 thoughts on “Pobratim Splita na dalekom sjeveru – Trondheim”

  1. Ovaj putopis je odlična zamjena za kolač , ne mogu se odlučiti jesam li više uživala u opisu ili fotografijama , čestitke braći.

  2. Odavno nisam čula kolumnista kako se raduje našem zajedničkom uspjehu! Nije mogao izdržati pa me pozvao na poslovni fiksni telefon. Ha, ha, bila je prava zbrka : “Zvao te neki muški.”
    Dobro si se “utopio”, bila su još dva muška poziva u međuvremenu 😉

  3. Sve čekam hoće li mi se oglasiti Ina i Vera na temu kolača i prženih jela? Vera kao autorica putopisa, a Ina recepata. Jesu li primijetile kako mislim na njihovo zdravlje?
    Također mislim i na Bilju i Nedu i pitam se kad će nam poslati svoje kulinarske čarolije iz Kanade.
    Kako znam da i 3 muška autora odlično kuhaju, možda nas i oni iznenade?

  4. Dragi moji ,pa ja vam radim istu tortu vec 34 godine ,4 puta godisnje,prije sam za Ginesa nego da se sramotim na blogu!Jedino sto cu vam otkrit je “to je torta od ananasa”Inace ananas podize raspolozenje i dobar je antidepresiv.

  5. Vera,
    Baš ste me nasmijali! 4 puta godišnje tortu od ananasa. Svaka čast na upornosti, mora da je odlična – obožavam ananas!

Comments are closed.

Scroll to Top