Venecija pod maskama

“Do nje se dolazi vodom, kanalom, širokim grandioznim. Voda je sivo-zelena, mutna, ali voda. Ovaj put je prilagođena na boju. Kanal je, pogađate, Grande kanal. Gondole, brodice, vodeni taxiji, fascinantnom umjetnošću kreću se u, mogla bih reći, kaosu, neredu pokreta, ali uspijevaju se mimoići bez dodira, sve to za divljenje toj vještini. Palače uz kanal uvod su u galeriju.

Doplovljavamo do imaginarnih veličanstvenih vrata. Ulazimo. To je Trg Svetog Marka. Mnoštvo je tu, ali caruje snaga tišine. Krećemo se mirno, ipak grudi su uzbuđene. Nešto iznutra nam kazuje da fešta ljepote i kolorita tek započinje. Mramor pod tabanima je gladak, bijel. Koliko je milijuna nogu tuda prošlo, svi u nadi da Veneciju dožive kao arhitektonsko čudo ili pak na neki drugi način. Nada se u tom gradu ostvaruje.”

Ovo je početak Verinog predstavljanja Venecije pod maskama.  Fotografije maski  i nastavak teksta pročitajte ovdje –> Venecija pod maskama

Please follow and like us:

2 thoughts on “Venecija pod maskama”

  1. Volim se maškarati, ali ovo je nešto super. Je li znate jesu li lice mazali zlatnim sapunom ili nekom kremom? Mi smo za jednu baletnu predstavu zlatnu boju dobili specijalnim zlatnim sapunom.

Comments are closed.

Scroll to Top