Cinnamon Roll / Bun – kolač iz Kanade

Dragi moji, Kanada vam nije baš poznata po kolačima i tortama, barem ne kao mi u Europi. Ovdje nema tvornica čokolade, sve se uvozi. Nama je to neobično s obzirom koliko toga ima po cijeloj Europi. Kanada je poznata po TIM HORTTON i DONUT, ukusni su ali preslatki – prepuni šećera i mnogi su preliveni raznim glazurama i kremama. Ja sam ih sve isprobala, ali ih ne volim osobito. Tko ih jede svaki dan mogao bi za pola godine dobiti 20 kg!!!

Ipak, Kanađani imaju jedan specijalitet koji mi se jako sviđa, interesantan je i lako se spravlja. Tko je pravio dizana tijesta može ovo napraviti bez problema. Mi ga pravimo vikendom kad ujutro pozovemo goste na dobru kavu. Tad domaćica ustane malo ranije i ispeče ovaj lijepi kolač. Kuća sva miriše od cinemona, smeđeg šećera i vanilije, što se još bolje osjeti u zimsko doba. Tad ovaj miris i okus čine pravi užitak uz bijeli pokrivač okolo kuća. Tad se sastanu dobri prijatelji uz kavu i cinnamon roll i lijepo se ispričaju. Tko ga isproba uživat će.

cinnamon roll
cinnamon roll

Recept i slike nam je poslala naša Neda –> CINNAMON ROLL ili BUN

Nastavak: Slavica je  oprobala recept, evo njene slike


 

cinnamon roll 1
cinnamon roll - Slavicina izvedba

 

Please follow and like us:

4 thoughts on “Cinnamon Roll / Bun – kolač iz Kanade”

  1. Istina Nedo. Slastice koje ovdje mozete naci su preslatki i preteski. Umjesto maloga kolacica u restoranu kojim biste zasladili dobar objed, dobijate monstrume koji su dovoljni za cetvero!

    Ja se drzim nase dobre becke skole kolaca i recepata koje sam dobio od majstora.

Comments are closed.

Scroll to Top